Kako se naročim?

Vse kar morate vedeti o psihoterapiji na mojpsihoterapevt.si.

1

Registrirajte se

Registrirajte se z enostavnim postopkom:

Registracija

Z registracijo na portalu mojpsihoterapevt.si boste lahko izbranemu terapevtu varno in anonimno pošiljali sporočila. Ko pošljete vaše prvo sporočilo z željo za uvodno srečanje, boste v 48-ih urah (med delovniki) prejeli terapevtov odgovor. Na mojpsihoterapevt.si boste lahko sledili sporočilom terapevta, preverili termin naslednjega srečanja, če ste se odločili za online psihoterapijo opravili videoklic z vašim terapevtom, sledili opravljenim uram in izvedenim plačilom.

Registracija vam omogoča, da boste v e-pošto prejemali opomnike pred srečanjem ter se na terapijo pravočasno pripravili.

2

Izberite terapevta

Priporočamo, da preberete:

Pred izbiro psihoterapevta si odgovorite na naslednja vprašanja:

  • Želim žensko terapevtko ali moškega terapevta?
  • Želim mlajšega ali starejšega terapevta?
  • Ima terapevt na svojem profilu med področji dela naveden moj problem/težavo?

Vsi naši psihoterapevti ali specializanti so usposobljeni za delo s klienti obeh spolov in različnih starosti. Lahko se zgodi, da vam kot klientu bolj ustreza določen spol ali starost psihoterapevta. Včasih je to odvisno od narave vaše težave. Na primer, če ste se odločili za obisk psihoterapije, ker bi želeli razrešiti določene težave v spolnosti, pa imate občutek, da bi se o tej temi lažje pogovarjali s terapevtom, ki je istega spola kot vi, je vsekakor smiselno, da to upoštevate. Podobno velja v primeru, da iščete psihoterapevtsko pomoč zaradi težav pri vzgoji otrok in imate občutek, da bi starejši terapevt bolje razumel vašo stisko kot pa njegov mlajši kolega.

Če želite pomoč pri izbiri najustreznejšega psihoterapevta, vam lahko pomagamo. Pokličite nas na 041 55 82 82 ali nam pišite na info@mojpsihoterapevt.si.

V 48-ih urah (med delovniki) boste prejeli naš odgovor, v katerem vam bomo predlagali tri terapevte, ki ustrezajo vašim željam in pri katerih se lahko naročite na uvodno srečanje.

Pozor! Lahko se odločite za več uvodnih razgovorov pri različnih terapevtih in šele nato sprejmete odločitev, pri katerem boste nadaljevali s psihoterapijo.

Mojpsihoterapevt.si vam ponuja možnost več uvodnih razgovorov pri različnih terapevtih, po ceni 29€ za vsak uvodni razgovor (cena velja le za online uvodno srečanje; za uvodna osebna srečanja glejte cenik pri posameznem terapevtu). Izrednega pomena je, da boste s terapevtom imeli dober in zaupljiv odnos, terapevt mora biti oseba, ob kateri se boste počutili varno, s katero boste lahko popolnoma odkriti ter lahko brez zadržkov izrazili svoja občutenja in najintimnejša razmišljanja in doživetja.

3

Izberite način srečanja

S psihoterapevtom se dogovorite za online ali osebno srečanje.

Osebno srečanje

S terapevtom se boste srečali osebno, v njegovih prostorih (preverite njegovo lokacijo!)

Online srečanje

S terapevtom se boste srečali preko videoklica; potrebujete le računalnik s kamero (vgrajeno ali nameščeno) in internetno povezavo standardne hitrosti.

Več o online psihoterapiji si lahko preberete v članku Online psihoterapija

Partnerska terapija:

Skupaj s partnerjem se boste osebno srečali s psihoterapevtom v njegovih prostorih (preverite njegovo lokacijo).

Preberite tudi: Kdaj na partnersko psihoterapijo?

4

Dogovorite se za termin

Terapevtu pošljite sporočilo. V 48 urah (med delovniki) boste prejeli njegov odgovor in ponudil vam bo termin za srečanje. Ko se boste s terapevtom dogovorili za termin uvodnega srečanja, bo terapevt dogovorjeni termin vpisal v koledar, kjer bo viden tudi vam. Mojpsihoterapevt.si vam bo poslal predračun za uvodno uro, v katerem bodo tudi vsa navodila za plačilo.

Kaj narediti v primeru, da moram odpovedati termin srečanja?

Točnost je pri terapiji zelo pomembna. Redna udeležba nakazuje na vaš dober odnos do terapije in psihoterapevta. Pogosto boste imeli tudi svoj stalni termin, vedno ob isti uri in dnevu v tednu (v primeru da terapije obiskujete 1x tedensko). Terapijo prestavite na drugi termin samo, če res nimate druge možnosti.

Registracija na mojpsihoterapevt.si vam omogoča tudi pravočasno odpoved termina (48 ur pred napovedanim srečanjem). V primeru, da termina ne odpoveste pravočasno, morate plačati polno ceno terapevtske ure.

5

Izvedite plačilo

Na vaš elektronski naslov boste prejeli predračun v višini 29€ za uvodno online srečanje oz. za osebno srečanje po ceniku psihoterapevta. Plačilo izvedete preko spletne banke. Pri plačilu obvezno navedete sklic, ki je naveden na računu. Vaše plačilo bo vidno v vašem uporabniškem profilu.

6

Pristopite k psihoterapiji

K psihoterapiji pristopite kot ste se dogovorili z vašim terapevtom.

Več o psihoterapiji si preberite v poglavju Kaj je psihoterapija?

Novo! Rokovnik

Unikatni rokovnik za podporo pri skrbi zase

Naroči rokovnik
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se