Psihološko stanje in počutje zaposlenih ključno vpliva na produktivnost in uspeh v podjetju.

Poskrbimo za boljše počutje vaših zaposlenih

Na vprašanje “Kako ste?” običajno odgovorimo z “Dobro, hvala.”
V resnici se vsak tretji posameznik v Evropi
ne počuti zares dobro.
(WHO, 2017)

Kaj lahko naredite za boljše duševno zdravje in počutje vaših zaposlenih?

 1. Pripravite načrt promocije zdravja na delovnem mestu, ki vključuje tudi promocijo duševnega zdravja.
 2. Vključite promocije pozitivnega duševnega zdravja v izjavo o poslanstvu podjetja.
 3. Usposobite vodstveni kader za prepoznavanje znakov stresa pri zaposlenih in poiščete optimalne rešitve za zmanjševanje stresa med zaposlenimi.
 4. Spodbujate zaposlene, da spregovorijo o svojih skrbeh in težavah, povezanih z duševnih zdravjem.
 5. Usposobite zaposlene z učinkovitimi načini spoprijemanja s stresom.
 6. Zaposlenim, ki se soočajo s težavami v duševnem zdravju, ponudite strokovno svetovanje, ki je po možnosti na voljo med delovnim časom.
 7. Omogočite čim lažji prihod na delovno mesto za zaposlene, ki so bili z dela odsotni zaradi težav v duševnem zdravju, ki niso nujno povezane z delom (trenutna situacija, družinske okoliščine, travm. dogodki...).
Približno eden od petih ljudi na delovnem mestu občuti duševne težave.
Kot najpogostejši razlog za stres vprašani navajajo obremenitve na delovnem mestu
26%
Približno 26 % vprašanih pogosto doživlja stres in ima težave z njegovim obvladovanjem.
Vir: NIJZ, Skrb za dobro duševno zdravje na delovnem mestu je odgovornost vseh, 2017

Sodelujemo s podjetji in ustanovami

Kaj vam nudimo?

 • predavanja in delavnice o različnih psiholoških temah, ki jih izvajajo naši certificirani strokovnjaki s področja psihoterapije seznam predavanj
 • nakup paketa psihoterapevtskih terminov za vaše zaposlene (za osebna ali videoklic srečanja)
 • širok nabor izkušenih strokovnjakov, ki lahko vašim zaposlenim pomagajo na različnih področjih življenja
 • varno in enostavno povezavo preko videoklica na našem spletnem mestu

Strokovna pomoč je najcenejša preventiva.

Kaj pridobijo vaši zaposleni?

enostaven dostop do strokovnjakov za duševno zdravje
več motivacije in tehnik za učinkovitejše spoprijemanje z izzivi delovnega okolja
varen prostor za pogovor in osebno rast

Kaj pridobi vaše podjetje?

večjo zmogljivost in produktivnost zaposlenih
prihranek zaradi manjšega števila in krajših bolniških odsotnosti
kvalitetnejše odnose v podjetju
nižjo stopnjo fluktuacije med zaposlenimi

Kako delujemo?

Združujemo več kot 100 strokovnjakov za duševno zdravje

Smo največje slovensko spletno mesto za psihološko in psihoterapevtsko pomoč. Združujemo več kot 40 certificiranih strokovnjakov, ki pokrivajo najširši spekter duševnih težav in motenj (so različnih smeri, izkušenj, obeh spolov, različnih starosti, iz cele Slovenije).

Osebno ali preko videoklica

Terapija poteka osebno, v terapevtskem prostoru, ali preko videoklica. Ponujamo varen videoklic integriran v sistem mojpsihoterapevt.si (uporaba brez dodatno naloženih programov), ki ga je mogoče opraviti preko računalnika, mobilnega telefona ali tablice.

Na voljo ob vnaprej določenih terminih

Vašim zaposlenim je mojpsihoterapevt.si na voljo ob vnaprej določenih terminih, za katere se dogovorita zaposleni in njegov izbrani strokovnjak. Tako sta psihološka podpora in svetovanje, lahko anonimno, prilagojeni vsakemu posamezniku.

Ne želite zamuditi naših zanimivih prispevkov, novic in razmišljanj? Zagotavljamo vam kakovostne in uporabne vsebine. Vpišite svoj e-naslov in se prijavite.

Varstvu vaših osebnih podatkov posvečamo posebno pozornost in skrb. Več o uporabi vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Splošnih pogojih

Celoletna redna psihoterapija za enega zaposlenega (35 ur psihoterapije) pri certificiranem psihoterapevtu stane podjetje manj kot 1 mesec bolniške odsotnosti zaradi težav v duševnem zdravju.

Tukaj smo
za vas

041 55 82 82(delavniki, 8.30 - 17.00)
psihoterapija

Psihoterapija

Psihoterapija pomaga pri različnih psihičnih težavah, izboljšuje kvaliteto življenja in medosebne odnose, krepi naše sposobnosti in potenciale in nam pomaga osebnostno rasti. Skozi pogovor in terapevtski odnos skupaj s psihoterapevtom iščemo najustreznejše rešitve za naše težave in izzive, odpravljamo negativna čustva in vedenja. Odločitev za psihoterapijo predstavlja znak psihološke zelosti, odgovornosti do sebe ter skrbi za zdravje. 

Več...
depresija

Depresija

O depresiji govorimo, če je posameznikovo razpoloženje zelo negativno, opazno je zmanjšan interes in zadovoljstvo ob vsakodnevnih aktivnostih, oseba s težavo poskrbi za dnevne aktivnosti, opisane težave pa trajajo vsaj dva tedna. V delu možganov, ki uravnavajo razpoloženje, se poruši ravnovesje kemičnih prenašalcev, ki v možganih prenašajo sporočila med različnimi celicami.

Več...
anksioznost

Anksioznost

Anksioznost je precej zapleten in kompleksen pojem. Pri tem uporabljamo tudi različne izraze, kot so tesnoba, napetost, živčnost, strah, trema, zaskrbljenost itd. To so zelo različna stanja, ki pa jih spremljajo podobni znaki. Anksioznost v bistvu pomeni stanje živčne napetosti. Je neprijetno čustvo, ki ga po navadi spremljajo telesne in vedenjske spremembe, podobne tistim, ki spremljajo običajen odziv na stres.

Več...
partnerska-terapija

Partnerska terapija

Partnersko terapijo včasih poimenujemo tudi kot zakonsko terapijo oz. svetovanje. Primerna je za partnerja/zakonca, ki želita izboljšati medsebojne odnose, komunikacijo, rešiti težave in stiske oz. graditi na trdnem, kvalitetnem in izpolnjujočem partnerskem odnosu.

Več...
stres

Stres

Stres nam v zmernih količinah pomaga pri motivaciji, da iz sebe iztisnemo kar največ. Stres torej ni vedno slab. Kadar pa je naše življenje vseskozi na »nujni vožnji«, potem naše telo plača »ceno«. Če se pogostokrat znajdemo v občutkih preobremenjenosti, da v življenju nimamo več nobene kontrole, potem je čas, da v življenju ponovno poiščemo in vzpostavimo ravnovesje. 

Več...
bipolarna-motnja

Bipolarna motnja

Vsi se ob določenih dnevih počutimo bolj veselo, smo polni energije, prežema nas optimizem, včasih pa smo brez energije, žalostni, potrti in se nam nič ne ljubi. To je popolnoma običajen pojav. Ljudje, ki se soočajo z bipolarno motnjo, pa imajo te »ups and downs« bolj izrazite in močnejše. Bipolarna motnja povzroča resne spremembe v razpoloženju, energiji, razmišljanju in vedenju, od vrhuncev manije na eni strani do padcev depresije na drugi strani. 
 

Več...
osebna-rast

Osebna rast

Osebna rast je proces, ki se pri posamezniku nenehno razvija. To ni nekaj statičnega, kar bi 'obvladali' enkrat za vselej. Naše življenje se nenehno spreminja, razvija, zato se moramo naučiti, kako se spoprijemati s spremembami, se z njimi premikati oz. živeti z njimi z roko v roki.

Več...

Novo! Rokovnik

Unikatni rokovnik za podporo pri skrbi zase

Naroči rokovnik
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se