Ana Pekolj

Specializantka psihoterapije pod supervizijo

Geštalt psihoterapija
 • Osebna psihoterapija
 • Online psihoterapija
 • Ljubljana
 • 5 let izvajanja terapij

»The human heart yearns for contact - above all it yearns for genuine dialogue. Dialogue is at the heart of being human. Without it, we are not fully formed - there is a yawning abyss inside. With it, we have the possibility of our uniqueness, and our most human qualities emerging. Each of us secretly and desperately yearns to be 'met' - to be recognized in our uniqueness, our fullness, and our vulnerability.«  (Hycner and Jacobs)


 • odkrivanju in izražanju svojih pravih potreb in želja
 • iskanju svojega avtentičnega izraza
 • prepoznavanju in izražanju svojih mej
 • izražanju, prepoznavanju in obvladovanju svojih čustev
 • iskanju novih/ kreativnih načinov soočanja s težavami
 • soočanju s stresom, tesnobo, ujetostjo, nemočjo in paniko
 • predelovanju travmatičnih/težkih izkušenj
 • raziskovanju vedenjskih, miselnih in čustvenih vzorcev
 • razumevanju svoje preteklosti in povezave s sedanjim načinom bivanja
 • iskanju povezanosti s svojim telesom
 • razvijanju samozaupanja, sočutja do sebe in do svojih procesov
 • spopadanju z perfekcionizmom in samokritičnostjo

Sem Ana in delujem kot specializantka geštalt psihoterapije. S fakultetnim študijem psihoterapevtske znanosti sem pričela 2016, vmes dokončala geštalt specializacijo ter diplomirala na temo čustvene inteligentnosti in soočanja s stresom pri mladostnikih. Sem soustanoviteljica Društva Notri, kjer delujemo na področju podpore celostnega in avtentičnega psihofizičnega razvoja ljudi, spodbujamo samoizražanje in samoraziskovanje preko delavnic, edukativnih objav, psihoterapije in telesnih pristopov.
Izvajam individualno psihoterapijo za odrasle v slovenskem in angleškem jeziku.

Veliko pozornosti posvečam razumevanju in delu s travmo, posebej odnosno, kompleksno in medgeneracijsko, ter avtentičnemu izražanju in povezanosti - s sabo, drugimi in okoljem. Ker je tako avtentičnost kot travma tesno povezana s telesom, mi je izredno pomembno na človeka gledati celostno, individualno in raziskovati telesne pristope kot podporo za (ponovni) občutek celosti in integracije različnih in kompleksnih delov. Izhajam iz vključujoče drže, kjer je moj glavni cilj srečati in videti klienta takega kot je in tam kjer je, s svojim kontekstom in prehojeno potjo. Klienta vidim kot najboljšega poznavalca svojega življenja zato mi je pomembno, da se od njega učim kaj zanj pomeni varnost in jo tako v procesu skupaj ustvarjava.

Dodatno se izobražujem iz metode Somatic Experiencing (delo z živčnim sistemom, stresom in predelovanje travmatičnih odzivov), redno uporabljam orodja čuječnosti, izrazno kreativne tehnike, k rešitvi usmerjene in akcijske elemente psihoterapije (Npr. igre vlog, postavitev notranjega sveta) ter iščem načine za ustvarjanje dialoga med notranjimi deli. Pristop prilagajam glede na potrebe, ki se razkrivajo ob skupnem raziskovanju.  Nenehno dopolnjujem svoje znanje, ohranjam prakso raziskovanja sebe ter redno obiskujem supervizijo.

Rada raziskujem svoj glas in gib, plešem moderne afriške plese, hodim na kreativne delavnice za dušo in eksperimentiram s kuhanjem. Ker me je velik del mojega življenja spremljal občutek odrezanosti, osamljenosti in velike samokritičnosti, sem danes zavezana k dnevnim praksam, ritualom in gibanju za več povezanosti, nežnosti in sočutja do sebe. To mi pomaga, da se boljše zaznavam, lažje reguliram svoja čustvena stanja ter bolj jasno in z zaupanjem vstopam v odnose. Ogromno mi tudi pomeni moj podporni krog ljudi, ki mi predstavlja velik steber za svoje procese v življenju.

Več let sem opravljala dela, ki so mi prinašala finančno varnost, ne pa povezanosti s tem, kar resnično sem in kamor resnično želim usmerjati svojo življenjsko energijo. V temu procesu spoznavam, da je moje poslanstvo predajati svoje izkušnje skozi psihoterapijo in druge oblike povezovanj z ljudmi. To mi prinaša občutek živosti in smisla. Stremim k temu, da bi se ljudje počutili bolj celi in podprti, z vsemi svojimi deli in vsem kar življenje je prineslo, prinaša in še bo.


Osebna psihoterapija

Kaj je osebna psihoterapija?
65 €

Online psihoterapija

*Uvodno srečanje samo 29 €
Kaj je online psihoterapija?
65 €

Pri naročilu na kratko opišite svojo težavo oz. izziv, da vam bo terapevt/ka lažje pomagal/a. Predlog termina boste prejeli v roku 48 ur.

Za informacije pokličite: 041 55 82 82

Prenesi eRevijo

Za dobro duševno zdravje; št. 14, Pomlad 2024

Prenesi
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se