Jelena Richter

Specializantka psihoterapije, mag. psihologije

Družinska sistemska psihoterapija
  • Kranjčeva ulica 20, Ljubljana
  • 6 let izvajanja terapij

»Nisem tisto kar se je zgodilo z menoj, temveč to, kar sem se odločil postati.«
- C.G.Jung


  • težavah v medosebnih odnosih (komunikacija, postavljanje meja) 
  • družinskih in partnerskih težavah
  • stiskah v nosečnosti in v obdobju starševstva
  • soočanju s stisko ob pomembnejših življenjskih prelomnicah (poroka, rojstvo, ločitev, bolezen, izguba službe, upokojitev...)

OPOMBA: Do nadaljnjega ne sprejemam novih klientov.

Leta 2016 sem magistrirala na Oddelku za psihologijo, Filozofske fakultete Univerze v Mariboru in se zaposlila v zasebni psihiatrični ambulanti. Ob iskanju novih izzivov ter pridobivanju novega znanja sem poklicno pot nadaljevala v Zdravstvenem domu Logatec, kjer sem zaposlena še danes, v Centru za duševno zdravje. Letos pa pričenjam tudi s štiriletno specializacijo iz klinične psihologije. 

V zadnjih nekaj letih sem pridobila veliko izkušenj na področju psihodiagnostike, svetovanja in psihoterapije. Poleg lastne osebne izkušnje, tako individualne kot skupinske psihoterapije,  sem se strokovno izpopolnjevala na različnih področjih ter osvojila nekaj psihoterapevtskih pristopov in metod. Zaključila sem Uvodni študij Skupinske analize, prvo stopnjo Vedenjsko – kognitivne terapije, osnovni tečaj Medicinske hipnoze in Čuječnost »Mindfulness« v psihoterapiji. Skozi lastno izkušnjo in delo sem prišla do spoznanja, da imajo naše pretekle izkušnje iz primarne družine velik vpliv na naše nadaljnje življenje in odnose z drugimi. Zato sem se po večletnem raziskovanju različnih smeri psihoterapije odločila za edukacijo Sistemske družinske terapije. Uspela sem pridobiti naziv Družinske svetovalke, seveda pa študij nadaljujem s ciljem postati certificirana Družinska terapevtka.
Pri svojem delu uporabljam svetovalne in psihoterapevtske tehnike, ki izhajajo iz sistemsko družinske psihoterapije. Gre za metode, ki so razširjene in priznane po celem svetu, se uporabljajo pri kliničnem, socialnem in pedagoškem delu ter na področju urejanja medsebojnih odnosov v delovnem okolju. Raznovrstne tehnike dela in različni settingi so primerni za delo z različnimi simptomi, kot so depresija, anksioznost, motnje hranjenja,... ali različne življenjske stiske, kot so partnerske težave, ločitev, vzgoja, stres v službi in odločitve ob pomembnih prelomnicah.

Zaradi želje po zagotavljanju kakovostnega terapevtskega dela redno obiskujem individualna in skupinska supervizijska srečanja ter lastno terapijo. Moja supervizorka je dr. Miroslava Ljiljana Maksimović, Dr sci., ECP. Pri svojem psihoterapevtskem delu sem zavezana Etičnim načelom in kodeksu strokovne prakse Asociacije sistemskih terapevtov (AST) in Kodeksu etike kliničnih psihologov Slovenije.

Terapije in svetovanja opravljam v slovenskem, angleškem in srbskem/hrvaškem jeziku.

Prispevki:
Šolska fobija (bibaleze.si)
Psihosocialna pomoč ljudem v stiski (Zavod Oron)

Članstvo v psihoterapevtskih organizacijah
  • Sekcija psihologov v Centrih za krepitev zdravja in Zdravstveno vzgojnih centrih
  • Zbornica kliničnih psihologov Slovenije
  • Asociacija sistemskih terapevtov (AST)

Prenesi eRevijo

Za dobro duševno zdravje; št. 15, poletje 2024

Prenesi
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se