Mirjana Nadjalin

Specializantka psihoterapije

Realitetna psihoterapija
 • Osebna psihoterapija
 • Online psihoterapija
 • Partnerska psihoterapija
 • Savska cesta 3a, Ljubljana
 • 6 let izvajanja terapij

Ponovno si prilastimo svojo moč
Velika odgovornost svobodne volje
- Moč izbire -
Je naše breme in naš blagoslov.
Naša prihodnost je v veliki meri določena z izbirami,
Za katere se odločimo zdaj.
Okoliščin ne moremo nadzorovati,
Vedno pa si lahko
- In tudi si – sami izbiramo,
Kako se bomo odzvali v katerikoli situaciji.
Ko si ponovno prilastimo moč izbire,
Najdemo pogum, da polno zaživimo.


Dan Millman »Zakoni Duha«


 • težavah v odnosu do sebe, slabi samopodobi, občutku manjvrednosti, nizkemu samozaupanju ter veri vase,
 • razreševanju občutkov krivde in sramu,
 • soočanju s prekomernim strahom, stresom in zaskrbljenostjo,
 • težavah kot so tesnobnost (anksioznost), depresivnost, panični napadi,
 • soočanju in preseganju občutka nezadovoljstva s trenutnim življenjem, pomanjkanju življenjskega smisla ter pri občutku praznine in osamljenosti,
 • občutku nemoči in doživljanju nezmožnosti pri uresničevanju osebnih ciljev v zunanjem svetu,
 • soočanju s svojo spolno usmerjenostjo ali spolno identiteto,
 • procesu razkritja, saj za mnoge predstavlja tveganje za izgubo naklonjenosti staršev, širše družine, prijateljev ter okolice
 • soočenju z neplodnostjo, ki predstavlja veliko psihično obremenitev tako za žensko kot za moškega
 • občutkih osamljenosti, žalosti, nemoči, razočaranju in mnogih drugih frustracijah,
 • odkrivanju, kako ste lahko izpolnjeni, tudi če nikoli ne boste starš,
 • razumevanju in soočanju s pričakovanji in pritiski okolja, da ste ženska samo, če ste mama, ter, da ste moški, če ustvarite družino,
 • premagovanju težav v medosebnih odnosih in izboljšanju le teh (partnerski odnosi, odnosi s starši in otroki),
 • težavah na delovnem mestu (preprečevanju in odpravljanju izgorelosti pri delu, mobingu, samorealizaciji na delovnem mestu, itd.)
 • čustvenih stiskah ob spopadanju z izzivi konkretnih življenjskih situacij (menjava službe, rojstvo otroka, zaključevanje šolanja, prekinitev partnerskega odnosa, smrt, itd.)
 • telesnih simptomih, ki nimajo organskega izvora (psihosomatskimi težavami)
 • pri odkrivanju bolj zadovoljujočih strategij za učinkovitejše upravljanje s svojim življenjem v svetu, ki je zahteven, hiter, tekmovalen in storilnostno naravnan

Sem specializantka realitetne terapije in teorije izbire na Evropskem inštitutu za realitetno terapijo, ter edukantka Integralne tjelesne psihoterapije na IPD centru v Zagrebu.

Na svoji poti raziskovanja in odkrivanja lastnega delovanja in sebe sem spoznavala prepričanja transakcijske analize pri Zoranu Milivojeviću, dr. med., učitelju in supervizorju transakcijske analize – TSTA.  Pri dr. med., psihoterapevtki Tini Bončina sem se učila tehnik logosinteze. Študij propedevtike sem končala na Univerzi Sigmunda Freuda v Ljubljani. Sledil je študij transpersonalne psihologije na Inštitutu transpersonalne psihologije, ki sem ga po zaključenem prvem letniku začasno prekinila. Že peto leto sem aktivna prostovoljka v nevladni in neprofitni organizaciji za pogovor v duševni stiski. Ob opravljanju prostovoljnega dela še dodatno razvijam občutek za razumevanje sočloveka.

Redno se vključujem v individualno in skupinsko supervizijo. Delo opravljam pod supervizijo psihoterapevtke, učiteljice ter supervizorke teorije izbire in realitetne terapije Mirjane Palčič Bubnič in psihoterapevta, učitelja ter supervizorja teorije izbire in realitetne terapije Janka Brasa.

Pri svojem delu skrbim za varovanje osebnih podatkov svojih klientov in velik poudarek dajem zaupnosti, varnosti in spoštljivem odnosu. Pri svojem delu delujem v skladu z etičnim kodeksom Slovenske krovne zveze za psihoterapijo (SZKP) in Etičnim kodeksom Evropske zveze za psihoterapijo (EAP).

Psihoterapijo izvajam poleg slovenskega jezika tudi v hrvaško – srbskem jeziku.


Moj način dela
Terapijo izvajam po načelih Realitetne terapije za posameznike, pare ter skupine.
Realitetna terapija je svetovalna in psihoterapevtska metoda, ki posameznika obravnava celovito, upoštevajoč njegovo mišljenje, delovanje, čustvovanje in fiziologijo. Pomembno je, da v procesu pridemo v stik z vsemi štirimi komponentami. Usmerja se k iskanju in razumevanju smisla posameznikovega delovanja, ter v kakšnem odnosu je do sebe, drugih in sveta. Zasnovana je na predpostavki, da si vsi v življenju želimo biti dobro in smo za doseganje notranjega ravnovesja in zadovoljstva ves čas naravno motivirani. V naši moči je, da stalno iščemo načine, kako izraziti sebe, poskrbeti zase ob drugem in ostati povezani z njim oziroma s samim sabo. Ko klient opušča staro, mu terapevt stoji ob strani in ga podpira v iskanju uspešnejšega celovitega delovanja.

Psihoterapevtski pristop, ki ga uporabljam, nudi dragocena orodja tudi za vse tiste, ki jih zanima področje osebne rasti in razvoja (poglabljanje samozavedanja in zavedanja okolja, spoznavanje ter uresničevanje svojih potencialov).

Sem raziskovalka človekovega delovanja, odkrivanja njegovega notranjega motiva in iskanja poti med srcem in umom. Verjamem, da je človek kreativno bitje in je za doseganje notranjega ravnovesja ves čas naravno motiviran. Vsak dan išče poti, takšne in drugačne, da bi dosegel tisto, kar je srčno znotraj njega.

V terapevtskem procesu me vsakič znova navduši notranji proces, ki se dogaja znotraj posameznika in spreminjanje, kot rezultat napredovanja. Verjamem, da je izobraževanje vseživljenjsko in zato se redno udeležujem različnih delavnic, seminarjev, izobraževanj, kjer nadgrajujem svoje znanje in kvalitete, s katerimi sem v podporo ljudem, ki se odločajo za psihoterapevtski proces z menoj.

Dobrodošli na skupno pot odkrivanja in raziskovanja našega notranjega sveta. UČILI SE BOMO SKUPAJ.

Prispevki

24ur.com: "Ghosting" kot pasivno agresiven način zaključka odnosa brez pojasnitve

Članstvo v psihoterapevtskih organizacijah
 • Društvo za realitetno terapijo Slovenije (članica izvršnega odbora)

Osebna psihoterapija

Kaj je osebna psihoterapija?
60 €

Online psihoterapija

Kaj je online psihoterapija?
60 €

Partnerska psihoterapija

Kaj je partnerska psihoterapija?
85 €

Pri naročilu na kratko opišite svojo težavo oz. izziv, da vam bo terapevt/ka lažje pomagal/a. Predlog termina boste prejeli v roku 48 ur.

Za informacije pokličite: 041 55 82 82

Prenesi eRevijo

Za dobro duševno zdravje; št. 15, poletje 2024

Prenesi
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se