Sebastijan Einsiedler

Specializant skupinske analize, univ. dipl. psiholog

 • Osebna psihoterapija
 • Online psihoterapija
 • Trg mladinskih delovnih brigad 14, Ljubljana
 • 8 let izvajanja terapij
 • raziskovanju in doseganju pomembnih uvidov v odnosih z bližnjimi in/ali v odnosu do sebe,
 • razreševanju težav v medosebnih odnosih (osamljenost, sramežljivost in izogibanje socialnim stikom, problemi pri navezovanju bližine z drugimi, težave pri sprejemanju kritike, žalovanje za pomembnimi odnosi …),
 • težavah na delovnem mestu (doživljanje prekomernega stresa in izgorevanje, težave s postavljanjem mej …),
 • težavah v študijskem procesu (odlašanje, težave pri zaključevanju študijskega procesa),
 • nizki samozavesti in samozaupanju,
 • doživljanju strahov, tesnobe, občutij depresije, brezupa, splošnega nezadovoljstva v življenju,
 • težavah pri sprejemanju odločitev,
 • razumevanju bolezni duševnega izvora,
 • izzivih na področju dela pomagajočih poklicev (področja vzgoje in izobraževanja, zdravstva, socialnega varstva ipd.) in želijo bolje razumeti sebe in ljudi, s katerimi delajo,
 • vprašanjih, vezanih na spol/spolno identiteto.

Pomembno: Psihoterapevt trenutno sprejema le v skupinsko terapijo.

Skupinska analitična psihoterapija

O PSIHOTERAPEVTU

Subjektivnost in kompleksnost človekovega delovanja, pomanjkanje enoznačnih odgovorov na različna človeška vedenja že od nekdaj v meni vzbujajo radovednost in željo po razumevanju. Zanimajo me ljudje v vsej svoji raznolikosti in podobnosti.

V želji po globljem raziskovanju teh tem sem se odločil za študij psihologije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer sem študijski proces zaključil z diplomskim delom Proces žalovanja ob izgubi bližnje osebe zaradi samomora. Tema je vključila moje zanimanje po razumevanju težjih človeških doživljanj in postala dobra popotnica za prihodnje psihoterapevtsko izobraževanje in delo z ljudmi.

Svoje izobraževanje sem nadaljeval na Podiplomskem študiju iz psihoterapije na Medicinski fakulteti v Ljubljani, trenutno pa opravljam specializacijo iz skupinske analize na Inštitutu za skupinsko analizo v Ljubljani (ISAL). V tem času sem opravljal tudi delo šolskega svetovalnega delavca, kjer sem vodil pogovore z dijaki, dijaki s posebnimi potrebami in njihovimi starši. Od leta 2017 opravljam terapevtsko dejavnost v zasebni psihoterapevtski praksi pod supervizijo.

Strokovno se izpopolnjujem na rednih strokovnih srečanj in mednarodnih delavnicah Slovenskega društva za skupinsko analizo (SDSA), konferenc Združenja psihoterapevtov Slovenije (ZPSI) ter dogodkih, ki jih organizira Društvo psihologov Slovenije (DPS).

Pri svojem psihoterapevtskem delu sem zavezan Etičnim načelom in kodeksu strokovne prakse Slovenskega društva za skupinsko analizo (SDSA), Kodeksu poklicne etike Združenja psihoterapevtov Slovenije (ZPSI) in Kodeksu poklicne etike psihologov Društva psihologov Slovenije (DPS).

Med izobraževalnim procesom za psihoterapevta sem se podal tudi v proces lastne terapije z željo poglobljenega razumevanje sebe in ljudi, s katerimi vstopam v terapevtski odnos. Izkušnja z drugega stola mi je dala dodaten vpogled v posameznikovo doživljanje terapije, kar mi omogoča bolj kvalitetno vodenje terapevtskega procesa.

O SKUPINSKI TERAPIJI

Skupinska terapija temelji na uveljavljeni metodi psihoterapevtskega dela imenovani skupinska analiza. Ta sloni na teoretičnih izhodiščih analitske psihoterapije in verjame v terapevtski potencial vsakega posameznika. Terapija odpira teme, pomembne za njene člane in članice, in nudi možnost globokih, trajnejših sprememb v njihovem življenju.


Članstvo v psihoterapevtskih organizacijah
 • Slovensko društvo za skupinsko analizo (SDSA)

Osebna psihoterapija

Kaj je osebna psihoterapija?
55 €

Online psihoterapija

Kaj je online psihoterapija?
55 €

Pri naročilu na kratko opišite svojo težavo oz. izziv, da vam bo terapevt/ka lažje pomagal/a. Predlog termina boste prejeli v roku 48 ur.

Za informacije pokličite: 041 55 82 82

Prenesi eRevijo

Za dobro duševno zdravje; št. 15, poletje 2024

Prenesi
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se