Urša Young

Specializantka psihoterapije, univ. dipl. psiholog

Transakcijska analiza
 • Osebna psihoterapija
 • Online psihoterapija
 • Partnerska psihoterapija
 • Tržaška 2, 1000 Ljubljana
 • 11 let izvajanja terapij

Potovanje, dolgo tisoč milj, se začne s prvim korakom. (Laozi)


 • soočanju z negotovostjo in obdobjem sprememb
 • občutku, da ste se na poti nekje izgubili
 • obupu in apatičnosti
 • občutjih, da si v življenju želite več
 • tem, da si želite v čustvenem življenju ali poslu več svobode
 • razmišljanjih, da ste že veliko dosegli, a pogosto dvomite v svoje korake in odločitve
 • tem, da ste senzibilna oseba in hitro zaznavate / srkate emocije drugih
 • odpravljanju vašega strahu pred neuspehom
 • soočanju s težavami v odnosih
 • težavah s produktivnostjo, osredotočenostjo, hiperaktivnim temperamentom
 • izgorelosti
 • grajenju bolj harmoničnih odnosov, komunikaciji
 • upravljanju s stresom, energijo in istočasnem zasledovanju vizije
 • občutkih osamljenosti ali da se težko povežete z ljudmi
 • iskreni, avtentični komunikaciji in upravljanju s čustvi

Pozdravljena, popotnica, popotnik!
Veseli me, da si se znašel/-la tukaj.
Saj veš, vse z namenom .. naj bo to znak, ki ga iščeš.


O meni? Po izobrazbi univ. dipl. psihologinja, specializantka psihoterapije (opravila sem izobraževanje iz transakcijske analize 2010-2013) in mednarodno certificirana hipnoterapevtka, sicer pa vneta jogistka, ljubiteljica popotovanj, globin, svobode in pogumnega kreiranja življenja.

Globoko verjamem, da je povezovanje različnih znanj, pristopov in metod ključno za to, da lahko kot coachinja in terapevtka najdem pot do vsakega posameznika/-ce.
Verjamem tudi v ozdravljenje preteklih ran in programov – pri samem izvoru, v globini.
In si želim v svetu videti še več drznih, samouresničenih ljudi, razbremenjenih preteklosti – ki gredo lahko z novimi viri, novim odnosom do lastnega doživljanja in jasnim notranjim kompasom spreminjat svet.
Rada torej delam s senzibilnimi srčnimi ljudmi, ki si tako kot jaz sama želijo spremeniti svet na bolje, a se morda ne znajdejo najbolje v sistemu in so se znašli v obdobju negotovosti oz. vedo, da morajo v življenju nekaj spremeniti. Pri tem jim lahko ponudim tako pomoč v obliki individualne psihoterapije kot psihosocialnega svetovanja, osebnega in poslovnega kreativno obarvanega coachinga za razvoj potencialov in predelave vsebin v stanju globoke sproščenosti (hipnoze).

Za moje delo je še posebej značilno povezovanje več pristopov, Jungovsko raziskovanje metafor ter uporaba terapevtskih principov IFS, terapije notranjih družinskih sistemov, ki uporabi spoznavanje različnih (pogosto nasprotujočih si) delov nas in pogovor z njimi pri iskanju rešitve. Klientom po določenem številu seans po dogovoru posnamem 20-30 min avdio posnetek, ki je osnovan kot podpora procesu. Posnetek je tako orodje, ki jih lahko popelje v stanje sproščenosti vsak dan, tudi izven terapije.

Pri svojem delu se sicer poslužujem predvsem principov, tehnik in metod naslednjih vrst terapij:

 • K rešitvam usmerjen pristop oz. svetovanje (SFBT) – kjer so premiki osnovani na pogledu na stranko kot bitje, polno virov, ki jih je mogoče uporabiti v procesu sprememb za učinkovit in hiter premik naprej
 • Transakcijska analiza – analiza ego stanj in predvsem delo z notranjim kritičnim staršem ter prepovedmi in t.i. »driverji«
 • IFS, pristop notranjih družinskih sistemov (ang. Internal Family Systems) - spoznavanje različnih delov nas in pogovor z njimi pri iskanju rešitve (izurila sem se pri kanadski organizaciji IFSCA)
 • Biofeedback - upravljanje s stresom, energijo in učenje čuječnosti, umirjanja in gojenja optimistične naravnanosti po principih HeartMath (certificirana HeartMath coachinja)
 • Hipnoterapija – omogoča hitre premike s pomočjo podzavesti in vključuje  zdravljenje na čustvenem, telesnem, miselnem, duhovnem in medosebnem nivoju
Pri tem so v ospredju skupaj s klientko/-om zastavljeni cilji, pot do njih je tako raznolika, kot so raznoliki klienti, pogosto pa nas vodi v procesu:
 • Proces integracije osebnosti: integracija odcepljenih in nezavednih delov sebe v celoto in bolj pristen stik s sabo, lastnimi čustvi in potrebami ter bolj pristni odnosi.
 • Integracija čustvenih, kognitivnih in fizioloških sistemov osebe, ob upoštevanju socialne in duhovne dimenzije človeka. Pri tem se dotaknemo vseh nivojev, od čustvovanja do dogajanja znotraj odnosov, na miselnem in tudi duhovnem nivoju. Vsaka faza razvoja ima svoje razvojne naloge, krize in priložnosti za učenje novega.
 • Povezovanje različnih pogledov na funkcioniranje človeka: verjamem, da je proces zdravljenja umetnost in sem naklonjena integraciji različnih terapevtskih smeri in teorij (psihoanaliza, transakcijska analiza, psihodinamska, na klienta usmerjena terapija, kognitivno-vedenjska terapija, družinska psihoterapija, teorija objektnih odnosov, self psihologija ipd.)
Psihoterapijo, hipnoterapijo in coaching izvajam v slovenskem in angleškem jeziku, ki ga po  zaključenem vzporednem študiju angl. jezika in bivanju v Londonu govorim povsem tekoče.

Globoko verjamem v tisti rek iz Čarovnikovega vajenca, saj veste, da »učitelj pride, ko je učenec pripravljen«. In zares sem hvaležna, da sem imela tudi sama v življenju veliko učiteljev in učiteljic.

Tako sem individualno izkušnjo lastne psihoterapije pridobila na Inštitutu za klinično psihologijo in psihoterapijo v Ljubljani, iz transakcijske analize pa sem se izobraževala že v času študija psihologije med 2010-2013 pri klinični psihologinji in PTSTA ge. Aleksandri Meško v sklopu Centra za psihološko svetovanje Persona.
Svoja znanja sem ob delu s klienti/-kami nato neprestano nadgrajevala in se izučila še kratkega, na rešitev usmerjenega svetovanja in kreativnega coachinga, ki temelji na razvoju virov stranke s pomočjo metafor in simbolov pri ge. Annemiek van Helsdingen na Nizozemskem.
Sledilo je še usposabljanje in pridobljena mednarodna licenca in certifikat iz klinične hipnoze in hipnoterapije pri g. Marku Bealu.
Moje delo je obarvano tudi z dokazano učinkovito metodo IFS, Internal Family Systems, ki temelji na spremembah preko sočutnega spoznavanja delov nas. Iz pristopa sem se izobraževala najprej prek IFS Institute, nato še prek kanadske org. IFSCA, kjer sodelujem v strokovnih krogih še naprej.
Pred lastno svetovalno in terapevtsko dejavnostjo sem se veliko ukvarjala tudi z mladimi in kreativnimi evropskimi in podjetniškimi projekti, živela leto dni v Londonu in Španiji in tako pridobila globok posluh za raznolike kulture in širši pogled na svet.
Veseli me, da sem izbrala kreativno terapevtsko pot, kjer povezujem pristope na integrativen način. 

Prispevki:
Stres in izgorelost
Ali ima veseli december ob vseh omejitvah sploh kakšen čar?
Osamljenost (v času praznovanj)

V svojem delu dandanes zares uživam. Z veseljem podpiram kliente/ke pri rasti na kreativen način in s spoštovanjem do njihovih lastnih virov.

Pri svojem delu sem zavezana Kodeksu poklicne etike slovenskih psihologov ter etičnim načelom psihoterapevtske stroke (Etična načela Zveze psihoterapevtov Slovenije in Slovenske krovne zveze za psihoterapijo).

Pomembno: Trenutno imam proste termine do 15.00 popoldne. 

Preberite si intervju z mano
Članstvo v psihoterapevtskih organizacijah
 • Društvo za medicinsko hipnozo
 • Mednarodno združenje za holistično medicino IPHM (International Practitioners of Holistic Medicine)

Osebna psihoterapija

Kaj je osebna psihoterapija?
65 €

Online psihoterapija

Kaj je online psihoterapija?
65 €

Partnerska psihoterapija

Kaj je partnerska psihoterapija?
90 €

Pri naročilu na kratko opišite svojo težavo oz. izziv, da vam bo terapevt/ka lažje pomagal/a. Predlog termina boste prejeli v roku 48 ur.

Za informacije pokličite: 041 55 82 82

Prenesi eRevijo

Za dobro duševno zdravje; št. 15, poletje 2024

Prenesi
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se