Vzgoja

Martina Judež

Certificirana psihoterapevtka

O terapevtu

Sanja Guček

Specializantka psihoterapije

O terapevtu

Urška Križman

Certificirana psihoterapevtka

O terapevtu
Oglejte si tudi naše ostale terapevte.Vsi terapevti

Vzgoja otrok: Kar sejete, to žanjete.

Nekaj takoj, nekaj s časovnim zamikom!

Dojenček se rodi brez navodil za uporabo in brez možnosti reklamacije, kar znajti se je treba. Vzgoja otroka je eden od najbolj zahtevnih izzivov, s katerimi se srečate v svojem življenju. Ko se rodi otrok, ste postavljeni v vlogo starša in to vlogo ste dolžni vse življenje izpolnjevati po svojih najboljših močeh. Za vsak poklic sta potrebni določena izobrazba in usposobljenost, le za »poklic« starša ni prav nobene omejitve.

Več...

Postavljanje meja ali izsiljevanje pri otrocih

Ali se tudi vi počutite krivi, ko svojemu otroku rečete »ne«? Se tudi vi bojite, da boste otroku škodili, ker od njega zahtevate nekaj zanj neprijetnega?
Več...

Tehnika za prekinitev izsiljevalnega vedenja pri otrocih

Tehnika se imenuje »USTAVI, POČAKAJ, PREUSMERI«.
Več...

Nevroplastičnost: brez česa nista možna razvoj in učenje

Nevroplastičnost, znana tudi kot nevronska plastičnost ali plastičnost možganov, je sposobnost nevronskih mrež v možganih, da se z rastjo in reorganizacijo spreminjajo.

Možgani se pri tem preoblikujejo in začnejo delovati drugače, kot so delovali prej. Te spremembe segajo od posameznih nevronskih poti, ki ustvarjajo nove povezave, do sistematičnih prilagoditev, kot so kortikalne preslikave.
Več...

Družina – sidrišče

Dve besedi, tako različni, hkrati pa v sebi nosita toliko podobnosti.

Zakaj?

Obe predstavljata prostor, kraj, kjer naj bi se počutili dobro, varno, sprejeti z vsemi posebnostmi. Kraj, kamor se zatečemo, ko smo utrujeni, negotovi, ko imamo občutek, da nas nekaj ogroža (zelo nazorno smo vsi to doživljali ob nevarnosti korona virusa). Vsi smo se vrnili domov, v svoje družine.
Več...

Vpliv digitalne tehnologije na počutje mladostnikov

Z vsako novo tehnologijo se zaskrbljenost glede njenega možnega vpliva na psihično počutje ljudi. V zadnjih letih so tako strokovnjaki kot javnost izrazili zaskrbljenost  zaradi
vzpona digitalne tehnologije, še posebej pri otrocih in mladostnikih. Večina mladostnikov vsakodnevno uporablja mobilne naprave. “Pametni telefoni” igrajo ključno vlogo pri mladostniški uporabi medijev in nudijo širok izbor različnih storitev.

Več...

Prenesi eRevijo

Za dobro duševno zdravje; št. 14, Pomlad 2024

Prenesi
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se