Diana Cimprič

Certificirana psihoterapevtka, univ. dipl. psih.

Telesna psihoterapija - nevropsihosomatika
 • Osebna psihoterapija
 • Online psihoterapija
 • Trg mladinskih delovnih brigad 14, Ljubljana
 • 12 let izvajanja terapij

„Mislim, torej sem. Čutim, torej vem.“


 • reševanju osebnostnih in partnerskih stisk in težav
 • obravnavi osebnostnih motenj
 • zdravljenju psiholoških ran in poškodb iz otroštva in odraslosti
 • oblikovanju zrelih odnosov
 • premagovanju akutne travmatične izkušnje in posttravmatskih motenj
 • podpori v kritičnih življenjskih trenutkih in obdobjih
 • spreminjanju vsiljenih vzorcev vedenja, čustvovanja in mišljenja
 • odpravljanju vzrokov psihosomatskih bolezni in podpornem zdravljenju
 • uspešnem spopadanju s stresom in zunanjimi pritiski
 • nezaupanju vase, občutkih krivde, sramu in težavah zaradi slabega odnosa do sebe
 • odpiranju čustvovanja in sposobnosti za ljubezen
 • iskanju globljega zadovoljstva in smisla

Sem univerzitetna diplomirana psihologinja, certificirana psihoterapevtka in članica Evropske zveze za telesno psihoterapijo. Izvajam telesno usmerjeno psihoterapijo po priznanem pristopu klinične nevropsihosomatike. Gre za novo psihoterapevtsko smer, ki združuje sodobno znanost in duhovna znanja. Sodobna spoznanja iz biopsihologije, psihonevroendokrinoimunologije (PNEI), nevroznanosti, kvantne fizike in medicine dajejo osrednji pomen zavesti, ki povezuje naše telesno in duševno delovanje v neločljivo celoto in se na ta način približujejo duhovnemu in transpersonalnemu.

Magisterij in psihoterapevtski študij sem končala na Inštitutu za nevropsihosomatiko v Bagni di Lucca v Italiji, kamor redno hodim na supervizijo, lastno terapijo in izpopolnjevanja. Imam izkušnje na področju duševnega zdravja, potenciranja človeških virov, s tečaji meditacije in psihosomatske čuječnosti, delavnicami osebne rasti in številna zanimanja. Menim, da je za dobrega psihoterapevta, poleg ustrezne izobrazbe, potrebna široka razgledanost in poznavanje različnih področij, osebna zrelost, predvsem pa visoki etični standardi, ki se jih dosledno držim tudi v svojem življenju. Vem, da je duševno zdravje v temelju odvisno od tega, ali živimo v skladu s tistim, kar čutimo in verjamemo globoko v sebi.

Če bi hotela v enem stavku opisati, kako delam, bi rekla, da poskušam iskati ravnovesje med strukturiranim pristopom, ki lahko klientu ponudi rešitve in pristopom, ki spodbuja potencial za osebno rast vsakega klienta. Edinstvenost posameznika in njegov lasten odnos s stvarstvom je neizčrpen vir energije in zadovoljstva, velikokrat pa se znajdemo v okoliščinah, ki ne spodbujajo naših potencialov ali trčimo na „edinstvenost“ druge osebe in pri tem potrebujemo pomoč in podporo. 

V psihoterapiji uporabljam različne sprostitvene, kreativne, gibalne in dihalne tehnike, ki jih skrbno izbiram glede na potrebe klienta. Pri tem si pomagam z znanjem in izkušnjami iz joge, ajurvede, plesa in meditacije. Posebej pri srcu so mi „akti“ po metodi Wilhelma Reicha in njihova klinična uporaba. Moje osnovno orodje pa je na telo usmerjena čuječnost, ki klientu pomaga k boljšemu zavedanju in reguliranju notranjega doživljanja, hkrati pa deluje terapevtsko tako na telesno, kot na duševno zdravje.
 
Poleg individualne psihoterapije in svetovanja izvajam tudi skupinska izobraževanja o psihosomatski čuječnosti za ekipe sodelavcev, podjetja in šolske skupine. Sem certificirana učiteljica na telo usmerjene čuječnosti in Projekta Gaja – programa za razvoj zavedanja sebe in planeta. Občasno, glede na interes, organiziram manjšo skupino za skupinsko terapijo, kjer se učimo tudi na telo usmerjene čuječnosti in drugih psihosomatskih tehnik glede na potrebe skupine.

Individualno terapijo in delavnice izvajam v slovenskem, italijanskem, hrvaškem in angleškem jeziku.

Nudim tudi skupinsko terapijo (cena 35 EUR / osebo / 100 min).

Preberite si intervju z mano
Članstvo v psihoterapevtskih organizacijah
 • Evropska zveza za telesno psihoterapijo

Osebna psihoterapija

Kaj je osebna psihoterapija?
65 €

Online psihoterapija

*Uvodno srečanje samo 29 €
Kaj je online psihoterapija?
65 €

Pri naročilu na kratko opišite svojo težavo oz. izziv, da vam bo terapevt/ka lažje pomagal/a. Predlog termina boste prejeli v roku 48 ur.

Za informacije pokličite: 041 55 82 82

Novo! Rokovnik

Unikatni rokovnik za podporo pri skrbi zase

Naroči rokovnik
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se