Kdaj na psihoterapijo

Mirjana Nadjalin

Specializantka psihoterapije

O terapevtu

Sanja Kosi

Specializantka psihoterapije

O terapevtu

Miranda Krašna

Specializantka psihoterapije

O terapevtu
Oglejte si tudi naše ostale terapevte.Vsi terapevti

Ne googlajte simptomov duševnih težav

Vsi imamo radi »strička« Googla. K njemu se zatečemo takoj, ko imamo kakšno vprašanje, dilemo, sploh če je le-ta zdravstvene narave. Pa je to res rešitev? Ali pa smo potem še bolj prestrašeni in se ne počutimo nič bolje? Je lahko takšno vedenje tudi nevarno, še posebej v primeru duševnih težav in kako ga lahko ustavimo?
Več...

Kontakti za pomoč v duševni stiski

#ostanidoma

Na enem mestu smo zbrali kontakte, na katere se lahko obrnete ob različnih duševnih stiskah in težavah.
Več...

Vedite se varno #ostanidoma

Preživljanje dni in tednov doma ob omejenih stikih z ljudmi, spremenjeni dnevni rutini, pomanjkanju različnih zaznavnih dražljajev, finančnih skrbeh, skrbeh za svoje zdravje in zdravje svojih bližnjih lahko neugodno vpliva na naše psihično počutje. Na Zbornici kliničnih psihologov Slovenije so pripravili nekaj psiholoških napotkov, ki so lahko v pomoč pri obvladovanju fizične distance v socialnih odnosih, izolacije in karantene v povezavi z epidemijo Covid-19.
Več...

Kako spodbuditi k psihoterapiji sebe ali bližnjega, ki jo potrebuje, 2. del

Zbrali smo razmišljanja naših psihoterapevtov, kaj bi svetovali nekomu, ki že razmišlja o psihoterapiji, a potrebuje le še malo spodbude, poguma, da bo začel novo pot v svojem življenju.




Več...

Kaj moramo vedeti o ceni psihoterapije?

Veliko ljudi, ki razmišlja o pristopu k psihoterapiji, se zanima tudi za ceno srečanj s psihoterapevtom. Cena je vsekakor eden izmed pomembnejših dejavnikov odločitve, nikakor pa to ne bi smel biti edini oz. odločujoči kriterij.
Več...

Kako spodbuditi k psihoterapiji sebe ali bližnjega, ki jo potrebuje, 1. del

Marko je o psihoterapiji razmišljal že več mesecev. Nikakor pa se ni mogel odločiti za prvi korak, da bi se naročil na uvodno srečanje. Mučili so ga številni dvomi, strahovi in predsodki. S svojim življenjem, tako doma kot na delovnem mestu, ni bil zadovoljen. Vedel je, da tako ne bo šlo več naprej, da ga življenje samo in odnosi, ki jih ima z bližnjimi, preveč izčrpavajo in mu ne nudijo zadovoljstva. Korenita sprememba je bila nujno potrebna. Kar je potreboval pred dokončno odločitvijo, je bila spodbudna beseda, morda tolažilni stavek s strani strokovnjaka.
Več...

Slavni in znani o psihoterapiji

Življenje ni vedno lahko in nihče od nas ni odporen na izzive v duševnem zdravju. Celo najbolj slavni in talentirani ljudje na svetu, se vsake toliko časa spopadajo s takšnimi in drugačnimi težavami. Komiki npr. niso odporni na depresijo. In igralke niso odporne na anksioznost. Glasbeniki niso odporni na posttravmatsko stresno motnjo. Vsi smo le ljudje, ki se stalno soočamo z različnimi  življenjskimi preizkušnjami.
Več...

Kdaj na svetovanje in kdaj na psihoterapijo?

Ko se soočamo z osebno stisko, čustvenimi ali psihičnimi težavami, imamo več različnih možnosti pomoči, ki pa se med sabo razlikujejo po učinku, aktivnosti, trajanju obravnave/zdravljenja in vrsti odnosa med klientom in strokovnjakom.
Več...

10 znakov, da je čas za obisk psihoterapevta

Vsi se kdaj pa kdaj znajdemo v obdobjih povečanega stresa, potrtosti, žalovanja in razburjenosti. A kako naj vemo, kdaj je čas, da se po pomoč obrnemo k psihoterapevtu?
Odgovor je pravzaprav preprost – takoj, ko dobimo občutek, da je težava tako velika, da se sami z njo ne moremo učinkovito spoprijeti oz. da nas naša stiska začenja ovirati pri normalnem funkcioniranju v življenju.
Več...

Kako izbrati najboljšega psihoterapevta zase?

Izbira psihoterapevta predstavlja pomembno osebno odločitev. Študije potrjujejo, da je uspešnost psihoterapije odvisna predvsem od kakovosti odnosa med terapevtom in klientom. Kako naj si torej izberemo za nas najboljšega psihoterapevta?
Več...

Prenesi eRevijo

Za dobro duševno zdravje; št. 14, Pomlad 2024

Prenesi
Ta stran uporablja piškotke. Več
Strinjam seNe strinjam se